Antwoorden Algemeen tafeltennis

Wanneer mag een tafeltennistafel openbaar / op kantoor geplaatst worden?

Een tafeltennistafel is geschikt voor openbaar gebruik als de kwaliteit van de tafel hoog genoeg is. Doorgaans heeft een tafel van hoge kwaliteit zwaarder afgewerkt frame en een dikker speelblad en hierdoor ook een zwaarder gewicht. De tafels in de professionele klasse zijn van sterke kwaliteit en dus geschikt voor intensief gebruik.

Hoe hoger de kwaliteit van de tafel, hoe hoger de duurzaamheid en hoe beter het spelgenot. Zo zijn er tafels die ideaal zijn voor een licht professioneel gebruik, zoals een kantoor, maar zijn er ook tafels die ingezet kunnen worden op scholen of zelfs speelhallen, zoals de stalen tafels en de betonnen tafels. Deze tafels zijn geschikt voor zeer intensief gebruik en hebben de zwaarste afwerking.


Kan een indoor tafeltennistafel ook voor buiten gebruikt worden?

Een indoor tafeltennistafel is niet geschikt om buiten of in vochtige ruimtes neer te zetten. Deze tafels zijn niet berekend op verschillende weersomstandigheden. De bladen zullen dan krom trekken en zullen niet meer bespeelbaar zijn. Wij raden dan ook af om een indoor tafel buiten en in vochtige ruimtes te zetten. Een afdekhoes kan de tafel ook niet beschermen tegen vocht.


Is een tafeltennistafel makkelijk te verplaatsen?

Een tafeltennistafel is gemakkelijk te verplaatsen als deze wieltjes heeft. Deze is gemakkelijk op te klappen en weg te rijden. Een tafeltennistafel zonder wielen is met minimaal 2 personen te verplaatsen.


Hoeveel vrije ruimte is er nodig om een tafeltennistafel heen?

Een potje tafeltennis kan heel intensief worden. Daarom raden wij aan om minimaal één meter aan de speelkanten vrij te houden. Bij wat professioneler spel zullen de spelers verder weg van de tafel staan waarbij 1,5 meter het minimale is. Bij “rond de tafel” rennen de spelers om de tafel en is 1,5 tot 2 meter aan te raden rondom de tafel.


Met hoeveel personen kun je met een tafeltennistafel spelen?

Tafeltennis wordt standaard gespeeld met 2 personen. Hobbyspelers spelen ook weleens met 4 personen. In zelftrainstand kunt u alleen spelen. Sommige spellen op de tafeltennistafel kunnen met een groep rondom gespeeld worden, bijvoorbeeld het spel ‘Rond de Tafel’.


Vanaf welke leeftijd is een tafeltennistafel geschikt?

Tafeltennis is leuk voor alle leeftijden, zo hebben wij minitafels in ons assortiment voor de allerkleinsten en 75% tafels voor de kleinere beginnende spelers tot 10 jaar. Voor de tieners en volwassenen hebben wij een ruime keuze aan standaard maat tafels in ons assortiment.

Wat voor onderhoud heeft een tafeltennisltafel nodig?

Een tafeltennistafel heeft niet veel onderhoud nodig. U kunt af en toe een vochtige doek  over de tafeltennistafel halen. In het geval van veel vuil kunt u een reinigingsspray gebruiken. Outdoor tafels kunt u afdekken met een afdekhoes om vuil en slijtage tegen te gaan.


Kan een tafeltennistafel waterpas gezet worden?

Sommige tafels worden met stelpootjes geleverd en kunnen dan waterpas worden geplaatst. Wanneer er geen stelpootjes aanwezig zijn zal de tafel op een oneffen ondergron ook niet volledig waterpas worden.


Worden accessoires meegeleverd?

Bij de tafeltennistafels worden niet standaard accessoire sets meegeleverd. Deze kunt u zelf uitzoeken en bestellen op de accessoires pagina.

Wat valt er onder garantie?

Alle producten worden geleverd met volledige wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De door ons aangeboden fabrieksgaranties doen niets af aan de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft. Producten die onderhevig zijn aan slijtage of snel kunnen slijten hebben de standaard garantie die er wettelijk bij hoort. Bij alle producten staan de garantie termijnen gemeld. 

Ik heb een probleem met een gekocht product, wat moet ik doen?

Wanneer u een probleem heeft met een van onze producten betreuren wij dit uiteraard ten zeerste. Om tot een passende en correcte oplossing te komen kunt u melding maken via ons klachten formulier

Worden er ook producten verhuurd? 

Nee, helaas kunt u bij ons geen producten huren.