Veel gestelde vragen trampolineland.nl

 • Kan ik kiezen op welke dag mijn bestelling bezorgd wordt?

  In onze bestelpagina kunt u via een kalender kiezen op welke dag u uw bestelling wenst te ontvangen. Let hierbij wel op dat u een keuze maakt  vanaf twee dagen na de bestelling. Normaal wordt de bestelling zo snel mogelijk, binnen 1 a 2 werkdagen geleverd, tenzij anders aangegeven bij een product.

 • De trampoline maakt een piepend geluid, wat kan ik doen?

  Voor onze 4 sterren trampolines en hoger is het ongebruikelijk dat deze geluid maakt, piept of kraakt.

  • Wanneer het frame niet recht staat dan de trampoline gaan kraken of piepen. Het geluid komt over het algemeen uit het frame wat scheef staat. Probeer de trampoline zo waterpas mogelijk te zetten en indien nodig kunt u de naden ook inspuiten met WD-40. Na bijvoorbeeld stormschade, of verkeerd optillen, kan een scheef frame ook gaan kraken.
  • Alle veren moeten goed in het frame zijn bevestigd met de hele haak in het frame. Ook de aansluiting van de veer kan eventueel worden ingespoten met WD-40
  • Wanneer een frame niet volledig in elkaar geschoven is kan een trampoline ook geluid gaan maken. Zorg er dan voor dat het frame correct in elkaar geschoven wordt en spuit de naden eventueel in met WD-40.
  • U kunt de trampoline ook (tijdelijk) verplaatsen om het geluid weg te halen, let op niet alleen tillen dan raakt het frame ook scheef. Graag met minimaal 2 personen tillen voor kleine modellen en minimaal 3 volwassenen bij grotere modellen.

  Wanneer u bovenstaande toepast zal het geluid vrijwel direct verdwijnen.

 • Ik heb een probleem met een gekocht product, wat moet ik doen?

  Wanneer u een probleem heeft met een van onze producten betreuren wij dit uiteraard ten zeerste. Om tot een passende en correcte oplossing te komen kunt u melding maken via ons klachten formulier. Het probleem wordt dan direct in behandeling genomen en we zorgen voor een zo snel mogelijke en correcte afhandeling van het probleem.

 • Worden er ook producten verhuurd?

  Nee, helaas kunt u bij ons geen producten huren.

 • Hoe plaats ik een bestelling?

  Voor onze snelste levering kunt u de bestelling in uw winkelwagen plaatsen en via onze site bestellen en betalen. Uiteraard kunt u ook bestellen via info@trampolineland.nl of 023-3030900 . Echter geldt hier wel een langere verwerkingstijd voor van enkele werkdagen, waarna u de betaalgegevens zult ontvangen per factuur. In sommige gevallen kunnen we ook een Ideallink voor u aanmaken welke sneller wordt verwerkt dan een factuur betaling. In onze winkel/ showtuin in Vijfhuizen kan ook besteld en betaald worden. In sommige gevallen kan het product gelijk meegenomen worden. Wilt u liever eerst een vrijblijvende offerte? Deze dan aan via onze offerte pagina.

 • Is bestellen bij Funty veilig?

  Bestellen bij Funty is erg veilig en betrouwbaar. Wij zijn aangesloten bij Trusted shops waardoor u zonder zorgen een bestelling kan plaatsen. U kunt, door onze aansluiting, gebruik maken van kopers bescherming tot €. 2500,- Tevens kunt u onze reviews van Trusted shops en trustpilot lezen waaruit blijkt dat onze meeste klanten erg tevreden zijn over hun bestelling en levering waarbij wij een uitstekende beoordeling krijgen. Verder zijn wij in het bezit van een thuiswinkel waarborg certificaat. Dit betekent onder andere dat u veilig kunt betalen, uw privacy gewaarborgd blijft en altijd 14 dagen bedenktijd heeft. U kunt gebruik maken van een onafhankelijke geschillencommissie en u wordt ondersteund door de consumentenbond.

 • Hoe kan ik betalen?

  Er zijn diverse betaalmogelijkheden bij onze webshop. Op dit moment kunt u kiezen voor de volgende betaalmogelijkheden: Ideal, Mastercard, Visa, Paypal, American Express, Bank overboeking vooraf, Afterpay en Leveren onder rembours. Wanneer u kiest om de bestelling te laten versturen via Rembours (betalen bij afleveren) wordt hier een toeslag voor gerekend. Uiteraard kunt u ook kiezen om de bestelling bij ons op locatie af te rekenen. Dit kan via pinnen of contant. Let er op dat wij geen producten versturen zonder dat wij een betaling van u hebben ontvangen, met uitzondering van afterpay en rembours. Helaas kunnen wij hierop geen uitzondering maken.

 • Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

  Uw bestelling kunt u annuleren via ons retour en annuleer beleid. Wanneer u nog geen verzendbevestiging heeft ontvangen, is uw bestelling waarschijnlijk nog niet verstuurd. Is uw bestelling al onderweg? Dan kunt u bij aflevering het pakket weigeren, zodat het automatisch naar ons retour komt. Graag ook bij deze situatie melden via ons retourbeleid en aangeven dat u het pakket heeft geweigerd. Zodra het pakket dan bij ons retour is zullen wij zo snel mogelijk het geld terugboeken op de rekening waarmee de bestelling is betaald.

 • Hoe kan ik producten ruilen of retourneren?

  Uw bestelling kunt u retourneren of ruilen via ons retourbeleid. Daarna ontvangt u van ons de volledige retour procedure. Let hierbij wel op dat wij de verzendkosten heen op ons nemen maar de retour kosten zijn voor u zelf.

 • Hoe kan ik een bestelling die ik al heb geplaatst wijzigen?

  Wanneer u nog geen verzendbevestiging heeft ontvangen is uw bestelling waarschijnlijk nog niet verstuurd en kan uw bestelling in veel gevallen nog gewijzigd worden. Mail naar info@trampolineland.nl, vermeld uw ordernummer, voor- en achternaam en uw wijziging zodat wij de bestelling kunnen aanpassen. Als hier een bijbetaling voor nodig is zal dit bijbetaald moeten worden voordat wij het product zullen versturen. Wanneer er een terugbetaling plaats dient te vinden zullen wij dit zo snel mogelijk doen op de rekening waar de order mee betaald is. 

 • Is er korting mogelijk?

  Op onze site hebben wij altijd concurrerende prijzen. Vind je het product toch ergens goedkoper, neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we hierin voor je kunnen betekenen. Uiteraard hebben wij soms ook tijdelijke acties lopen. Echter is het voor ons van tevoren vaak onbekend wanneer een actie start of eindigt.  

 • Wat zijn de verzendkosten?

  Onze actuele verzendkosten vindt u op onze verzendpagina. 

 • Wat is de levertijd?

  De levertijden staan bij elk product individueel aangegeven. Dit is verschillend per product en per merk. In 99% van de gevallen zullen wij de levertijd die online wordt aangegeven bij het product ook kunnen waarmaken. U ontvangt een verzendbevestiging zodra het product verstuurd wordt. Meestal geldt bij een product met een verwachte levertijd van 1 a 2 werkdagen dat wanneer de bestelling voor 12.00uur bij ons binnen is, hij dezelfde werkdag nog verstuurd worden en de volgende werkdag wordt geleverd. Sommige producten worden alleen geleverd met een afspraak, deze worden dan niet verstuurd voor er contact is. 

 • Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

  Bij producten met een verwachte levertijd van 1 a 2 werkdagen geldt in de meeste gevallen dat wanneer de bestelling en betaling voor 12:00 bij ons binnen is het pakket dezelfde werkdag nog verstuurd wordt en de volgende werkdag geleverd wordt. De bezorgdienst kan op werkdagen tussen 7:00 uur en 19:00 uur bij u langskomen om de bestelling te leveren. Let wel, er zijn uitzonderingen. Bij producten met een langere levertijd, zal de bezorging ook later plaats vinden. U ontvangt meestal een verzendbevestiging op de dag dat de zending het magazijn verlaat. Via de verzendbevestiging ontvangt u een track en trace waarin u uw zending kunt volgen.

 • Wordt een bestelling van meerdere artikelen in één keer bezorgd?

  Wanneer u producten heeft besteld van verschillende merken kan het zijn dat ze verstuurd worden vanaf verschillende verzenddepots. Hierdoor is het mogelijk dat u de producten via verschillende bezorgdiensten en verschillende tijden ontvangt. Wij doen ons uiterste best om alles wel op één dag te leveren. U ontvangt hierbij ook verschillende verzendbevestigingen. Bij een bestelling van producten van hetzelfde merk wordt het doorgaans vanuit hetzelfde verzenddepot verstuurd en ontvangt u de producten tegelijk. U ontvangt hiervan dan ook maar één verzendbevestiging.

 • Kan ik een bestelling buiten Nederland en België laten bezorgen?

  Onze producten worden over het algemeen alleen in Nederland én België bezorgd. Wilt u buiten deze landen uw product bezorgd hebben? Dan kunt u dit zelf bijvoorbeeld regelen via Boekuwzending.nl. Hiervoor heeft u de afmeting en gewicht van het pakket nodig. Dit staat meestal vermeld bij elk individueel product.

  Uiteraard kunt u ons altijd informeren over de mogelijkheden tot verzenden buiten Nederland en België. Dit is echter niet altijd mogelijk en is afhankelijk van het merk en het type product

 • Wat valt er onder garantie?

  Alle producten worden geleverd met volledige wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De door ons aangeboden fabrieksgaranties doen niets af aan de wettelijke garantie waar u als consument recht op heeft. Producten die onderhevig zijn aan slijtage of snel kunnen slijten hebben de standaard garantie die er wettelijk bij hoort. Slijtage of schade van buitenaf valt niet binnen de garantie. Hier vindt u alle garantie termijnen van onze producten.

 • Kan ik mijn bestelling in het weekend ontvangen?

  Op dit moment kunnen wij weekend levering nog niet standaard aanbieden. Bij kleine pakketten, tot 15 kg en tot 80 cm, kan er soms door DHL of DPD op zaterdag gratis bezorgd worden. Dit geldt echter niet altijd. Grotere producten kunnen wij tegen een meerprijs soms ook op zaterdag leveren. De kosten hiervan variëren van 15 tot 50 euro en is afhankelijk van het bestelde product. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Waarom vind ik mijn bestelling niet na het zoeken op Track & Trace code?

  Wellicht is uw zending nog niet verwerkt bij de bezorgdienst. Meestal is uw zending na 18:00 gescand en dus vanaf dat moment pas actief. Heeft u na twee werkdagen nog geen bestelling ontvangen en ziet u nog steeds deze melding? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 • Kan ik mijn bestelling ook op een ander adres laten bezorgen?

  Ja. Op onze bestelpagina kunt u kiezen om “verzenden naar hetzelfde adres” uit te vinken, waarna u een alternatief bezorgadres kunt invullen. Zo krijgt u een factuuradres en een ontvangstadres. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • Wat gebeurt er met mijn bestelling als ik niet thuis ben tijdens de levering?

  Bij lichte pakketten (tot 30 kg) wordt vaak bij de buren geprobeerd om het pakket af te leveren als u niet thuis bent. Dit is de bezorger echter niet verplicht. Indien gewenst kunt u een briefje op de deur hangen waarbij u aangeeft dat de bezorger het pakket bij uw buren mag afleveren. Dit zal de bezorger meestal doen. Lukt het onverhoopt toch niet dan zal de bezorger de volgende werkdag nog een keer langskomen. Wanneer het dan weer niet lukt zal het pakket naar een afhaaldepot verstuurd worden, waarna het een week lang door u opgehaald kan worden. U ontvangt hier meestal een briefje van in de bus of dit is te lezen in uw track en trace bericht. Wanneer het pakket niet wordt afgehaald komt het pakket retour naar het verzenddepot.

  Grote pakketten (boven de 30 kg) worden in principe alleen afgeleverd wanneer er een afspraak met u is ingepland. Probeer ook thuis te zijn op de afgesproken dagg om dubbele verzendkosten te vermijden. De zware pakketten worden via speciaal transport verstuurd. Hier hebben wij een handtekening nodig voor ontvangst en worden niet standaard bij de buren aangeboden. Indien gewenst kunt u een briefje op de deur hangen waarbij u aangeeft dat de bezorger het pakket bij uw buren mag afleveren of ergens in de tuin mag achterlaten. Er is hierbij wel een handtekening vereist. Het is belangrijk dat er iemand aanwezig is op de aangegeven bezorgdag om het grote/zware pakket aan te nemen. Wanneer dit niet mogelijk is, vragen wij u minimaal één dag voor levering contact met ons of de bezorgdienst op te nemen zodat een nieuwe afspraak gemaakt kan worden. 

 • Zijn de producten op voorraad?

  Op onze site staat bij elk individueel product aangegeven of ze op voorraad zijn. In 95% van de gevallen kloppen de voorraden. Uiteraard kan er in de drukke periode weleens een product uitverkocht raken voordat we dit kunnen aanpassen op de site. Let op: Afhaalvoorraad kan afwijken van de website voorraad i.v.m. verschillende opslaglocaties. Bel of e-mail voor onze actuele voorraad in Vijfhuizen. U kunt uiteraard ook een afhaalbestelling op onze site plaatsen dat krijgt u bericht wanneer de bestelling klaarligt om afgehaald te worden. Wanneer een product niet op voorraad is, kan deze vaak wel besteld worden. De verwachtte levertijd wordt vermeld bij elk product.

 • Wanneer kan een bestelling worden afgehaald?

  Indien een product op onze site op voorraad staat vermeld, betekent dit niet altijd dat wij ook in ons afhaalmagazijn op voorraad hebben omdat wij verschillende opslag depots hebben in Nederland. U kunt het beste de bestelling plaatsen op onze site zodat u bericht krijgt wanneer u het kunt afhalen. Uiteraard kunt u ons ook bellen of mail over de afhaal voorraad. Bestellingen kunnen tijdens onze openingstijden worden afgehaald.

 • Waar kan mijn bestelling worden afgehaald?

  Het afhaal magazijn en de showroom zit in Vijfhuizen.

  Trampolineland.nl  
  Vijfhuizerdijk 181
  2141 BJ Vijfhuizen
  023 303 0900

  In sommige gevallen kan in overleg ook op onze andere locaties worden afgehaald. Neem hiervoor altijd contact op met onze klantenservice

 • Wat zijn de afmetingen van de verpakking?

  De afmeting van de verpakking van een gemiddelde trampoline is 150x40x40cm of maximaal 210x60x50cm. Het kan ook uit meerdere kleinere verpakkingen bestaan. De afmetingen van de verpakkingen staan over het algemeen gemeld bij ieder individueel product onder de specificatie verpakkingsmaat.

 • Passen de verpakkingen in een auto?

  De pakketten zijn erg compact ingepakt. In de meeste auto’s waar de achterbank (gedeeltelijk) plat van kan, kunnen de trampolines vervoerd worden. 

 • Waar is het filiaal van trampolineland.nl?

  Wij hebben één winkel, showroom, filiaal.

  Ons adres is

  • Trampolineland.nl
  • Vijfhuizerdijk 181
  • 2141 BJ Vijfhuizen.
 • Wat zijn de openingstijden van de winkel?

  De openingstijden wijzigen af en toe maar staan aangegeven onderaan op onze website of te vinden op onze speciale openingstijden pagina. 

 • Zijn er ook showmodellen - demomodellen om te bekijken en te proberen?

  In onze showtuin hebben wij een uitgebreid assortiment trampolines opgesteld staan. Inmiddels hebben wij ongeveer 35 verschillende modellen staan om te bekijken en/of proef te springen. Zo kunt u bij ons altijd een het product dat u zoekt of een vergelijkbaar model bekijken en uittesten. Kijk hier voor een overzicht van al onze demo modellen.
  Het is mogelijk om de modellen te bekijken en testen, indien gewenst kunt u hiervoor een afspraak voor inplannen. Dit kan telefonisch op 023-3030900, via email of het contactformulier.

 • Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

  Wij hebben diverse mogelijkheden om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

  • Whatsapp:  gemiddelde reactie binnen 12 uur
  • Telefoon:  direct/gemiddelde reactie binnen binnen 3 minuten
  • E-mail: gemiddelde reactie binnen 1 werkdag
  • Contactformulier: gemiddelde reactie binnen 1 werkdag
  • Chat:  gemiddeld binnen 10 minuten (momenteel gesloten)

  Wij streven ernaar zo spoedig mogelijk te reageren, vrijwel altijd dezelfde dag nog. Indien wij gesloten zijn (vakantieperiode/feestdagen), kunnen wij niet direct reageren. 

 • Is er ook koopavond?

  Nee, we hebben helaas geen koopavond. In het hoogseizoen zijn wij vaak wel op zaterdag geopend. 

 • Hoe lang bestaat het bedrijf al?

  Ons bedrijf is begonnen als Tjettronics BV en is opgericht op 1 juli 1998. In 2004 zijn wij verder gegaan onder de handelsnaam Trampolineland.nl met een ruim assortiment aan diverse kwaliteitstrampolines. Sinds februari 2016 zijn wij verder uitgebreid en hebben ons naast trampolines tevens gespecialiseerd in andere grote speeltoestellen, zoals tafelvoetbal, tafeltennis, airhockey, springkussens, sjoelbakken en pooltafels en gaan verder onder de overkoepelende organisatie Funty.nl. 

 • Zijn reparaties aan een springmat ook mogelijk?

  Een mat kan soms wel gerepareerd worden. Scheuren tot 10 cm en brandgaten tot 2cmx1cm kunnen gerepareerd worden met garantie. De verwachting is dat dit ca 4 weken duurt. Meestal raden wij echter aan om een nieuwe mat aan te schaffen wanneer de mat kapot is. Wel hebben wij springmathaken beschikbaar voor wanneer uw haken niet meer goed zijn. U kunt deze dan vervangen.

 • Waarom een trampoline inbouwen of opbouwen?

  Opbouw trampoline


  + Makkelijk te plaatsen

  + Nog te verplaatsen

  + Keuze voor iets meer soorten.

  + Geschikt voor kortere periode

   

  - Staat veel meer in het zicht

  - Kinderen of dieren kunnen onder de trampoline

  - Minder veilig ivm hoge instap zeker zonder net,

  - Altijd een veiligheidsnet nodig

  - Trapje voor extra veiligheid

  Inground trampoline

  + Staat laag bij de grond, dus veiliger en makkelijker

  + Geen kinderen en spullen meer onder de trampoline

  + Minder in het zicht

  + Een veiligheidsnet is niet altijd nodig (bij springers vanaf 14 jaar)


  - Kuil graven.

  - Niet meer te verplaatsen

  Flatlevel trampolines

  + Volledig gelijk met het maaiveld

  + Geen kinderen en spullen meer onder de trampoline

  + Strakke afwerking

  + Een veiligheidsnet is niet altijd nodig (bij vrije ruimte van 1 meter)

   

  - Meeste werk om te plaatsen (extra diepe kuil graven precies op maat trampoline)

  - Niet meer te verplaatsen

 • Wat is het verschil tussen een opbouw, een inground en een flatlevel trampoline?

  Opbouw:
  Een opbouw trampoline staat ongeveer 40 tot 95 cm boven de grond. Deze worden altijd met een veilkigheidsnet verkocht. Een opbouw trampoline kan niet worden verlaagd. De specifieke hoogtes zijn te vinden bij de individuele producten onder de specificaties. Deze trampolines kunnen makkelijk worden geplaatst zonder extra meerwerk.

  Inground:
  Een inground trampoline komt met een laag frame welke 15 tot 27 cm boven het maaiveld uitkomen. De specifieke hoogtes zijn te vinden bij de individuele producten onder de specificaties. Onder de inground trampoline moet altijd een kuil komen. Hij kan niet gebruikt worden zonder kuil. Verder heeft een inbouw trampoline een extra lange overhangende flap aan het randkussen om de ruimte die ontstaat tussen het maaiveld en het frame af te sluiten. Doordat deze trampolines laag bij de grond staan, is er niet altijd een net bij benodigd indien u hem als sporttoestel plaatst en een minimale vrije ruimte van 100cm aanhoudt. Het is uiteraard wel het veiligst met een net om de trampoline heen. Wanneer de kuil goed gegraven is, zullen inbouw en opbouw trampolines van hetzelfde merk en type een gelijkwaardige springkracht leveren. Een inground trampoline kan niet gelijk met het maaiveld worden ingegraven omdat deze geen speciaal systeem voor de onluchting hebben ontwikkeld en er zal hierdoor een zware sprong ontstaan. 

  Flatlevel:
  Een Flatlevel trampoline is volledig gelijk met het maaiveld ingegraven. Deze heeft een nog veiligere instap omdat hij geen verhoging meer heeft. Ook bijn een eventuele val is dit gelijk aan het maaiveld waardoor er op dit moment bij de flatlevel trampolines nog geen verplichting is tot een veiligheidsnet wanneer de 100cm vrije ruimte wordt gehandteerd. De flatground trampolines zijn de nieuwste op de markt de verschillende merken hebben een eigen speciaal systeem ontwikkeld waardoor ze goed kunnen ontluchten. De kuil van de flatlevel is dieper en groter als die van een inground.

 • Hoe gaat het ingraven van een trampoline?

  Een speciale inbouw trampoline is redelijk gemakkelijk in te graven. Houdt er rekening mee dat de kuil overal 15 tot 20 cm vanaf het frame naar binnen begint. Bij een ronde trampoline geldt dan dus dat het gat ca 30 tot 40 cm kleiner wordt dan de trampoline zelf. Bij een rechthoekige trampoline zal de kuil zowel in de lengte als de breedte 30 tot 40 cm kleiner worden. Teken de maat van het te graven gat af. Begin op het middelpunt met graven naar de gewenste diepte. Trampolines tot 305 gemiddeld 50 cm diep. Trampolines vanaf 305 cm gemiddeld 75 cm diep (afhankelijk van welk merk). Graaf daarna een schuine wand naar de afgetekende ring. Eventueel wat worteldoek in de kuil neerleggen en de trampoline kan geplaatst worden. We raden af om te graven zonder de juiste instuctie bijbehoren bij de trampoline te hebben gelezen.

  Een flatground trampoline wordt volledig gelijk met het maaiveld ingegraven. De kuil wordt extra diep en net zo groot als de trampoline. Het frame wordt met bekisting geleverd waardoor de kuil niet zal zomaar inzakken. Begin pas met graven wanneer het frame al in elkaar is gezet zodat je een afdruk kunt maken de de kuil. Een te groot gat is lastig aan te helen. Lees de instructies goed van uw geleverde trampoline. 

 • Wordt een inbouw trampoline gelijk aan de grond ingegraven?

  De inground trampolines staan circa 15 tot 27 cm boven de grond en kunnen niet gelijk met het maaiveld worden ingegraven doordat er dan geen ventilatie tijdens het springen kan plaats vinden. De flatground trampolines worden gelijk ingegraven met het maailveld. In de meeste gevallen steekt dan alleen het randkussen nog iets boven het maaiveld uit.

 • Kan een opbouw trampoline later ook worden ingegraven?

  Ja dat kan. Alleen zal het graafwerk hierin veel meer werk worden omdat hierbij het hele frame ingegraven dient te worden. Hierdoor wordt de kuil bijna twee keer zo groot. Ook moet er recht naar beneden worden gegraven en is de kans groter dat een kuil gaat instorten. Daarnaast vervalt van veel trampolines de garantie. Er ontstaat tevens een kier tussen het frame en het maaiveld welke eventueel met een inbouwkit netjes kan worden afgesloten.

 • Hoeveel vrije ruimte heeft u nodig om de trampoline heen?

  Inground trampoline zonder net

  Wij raden aan om minimaal één meter vrij te houden om een inground trampoline zonder net. Hoe meer ruimte hoe veiliger. Daarnaast is ons advies om (kunst)gras of rubber tegels naast de trampoline te leggen.

  Trampoline met net

  Wanneer u een trampoline met veiligheidsnet overweegt kunt u een vrije ruimte aanhouden van 25 tot 50 cm. Het is afhankelijk of u een trampolinenet heeft die aan de binnenkant of aan de buitenkant van het randkussen wordt bevestigd. 

 • Waarom staat een inbouw trampoline toch nog boven de grond?

  De hoogte van 15-25cm is nodig omdat er tijdens een sprong lucht verplaatst wordt onder de trampoline. De springmat zakt naar beneden en de lucht die onder de trampoline zat wil ergens heen. Door de trampoline iets boven het maaiveld te plaatsen kan de lucht daar ontsnappen. Hierdoor blijft er een soepele sprong waardoor de veren minder worden belast en er vaak hoger en fijner gesprongen kan worden. Tevens blijft de rand dan beter op de trampoline liggen waardoor deze langer mee gaat en minder klappert tijdens het springen waardoor de voeten niet tussen de veren kunnen raken.

  De flatlevel trampolines hebben hier een oplossing voor; de springmat is aangepast en bij sommige types wordt het randkussen met blokje omhoog gehouden waardoor er ook ontluchting plaats kan vinden. 

 • Wat is de maat van het springvlak van een trampoline?

  Er wordt altijd aangeraden om met één persoon tegelijk te springen. Dit is veilig en verantwoord. Gezien de maximale springgewichten die onze trampolines kunnen dragen, is het soms mogelijk om, tegen het advies van de leverancier in, met meerdere kinderen tegelijk op de trampoline te springen. Echter geldt hierbij dat de kans op ongelukken wordt vergroot omdat er tijdens het springen de kinderen gelanceerd kunnen worden en hier geen controle meer op de landing is. Ook kunnen kinderen tegen elkaar aan botsen. Hoe meer kinderen hoe groter de kans op ongelukken. Wilt u toch met meerdere personen tegelijk op de trampoline kies dan voor een zo groot mogelijke maat om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken.

 • Welke maat is het meest gangbaar?

  Voor iedere leeftijd is een 305cm trampoline leuk om lekker op te springen. Voor grote kinderen is deze net niet te klein en voor kleinere kinderen is deze niet te groot. Dit is dan ook één van de meest verkochte maten. Uiteraard past deze niet in elke tuin. Dan kunt u ook kiezen voor een iets kleiner model of wellicht een rechthoekige trampoline. De rechthoekige vorm neemt minder ruimte in beslag en hierdoor kan er een grotere worden neergezet. Hoe groter hoe leuker! Indien u meer ruimte heeft van 305cm dan raden wij aan om zo groot mogelijk te kiezen omdat er dan optimaal springplezier beleeft wordt. Let wel op, bij kleine kinderen niet te groot kiezen groter dan 366cm want dat springt erg zwaar en komen ze niet zo goed omhoog. 

 • Waarom is de ene trampoline duurder als de andere?

  Onze trampolines zijn ingedeeld in kwaliteitsklasse van 0 tot 10 sterren. Hoe hoger de sterrenklasse hoe hoger de springkwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Het verschil zit in het gebruik en de afwerking en dikte van het in het frame, de veren, het randkussen, de springmat en eventueel het veiligheidsnet. Hoe beter, veiliger en duurzamer de afwerking hoe hoger de prijs meestal is.

 • Welke kwaliteit trampoline is de beste keus?

  Volgens onze ervaringen kunt u altijd het beste kiezen voor een hoge kwaliteit trampoline in verband met veiligheid, en duurzaamheid en springkwaliteit. Uiteraard zijn alle trampolines in ons assortiment veilig. Echter zit er wel een verschil in door het gebruik en de afwerking van de materialen. Hoe hoger de kwaliteit hoe hoger de veiligheid en duurzaamheid en hoe lekkerder hij springt.

  Heeft u een kleiner budget of een niet veeleisende springer dan kunt u natuurlijk kiezen voor een Exit silhouette of Salta Comfort. Houdt u er aub dan wel rekening mee dat deze sneller zullen slijten en u eerder vervangende onderdelen nodig heeft. Na 2 tot 4 jaar is de trampoline bij veelvuldig gebruik waarschijnlijk aan vervanging toe.

  De ideale middenklassers zijn de Akrobat Orbit, Berg Favorit en de Etan Sky-flyer. Deze hebben een prettige sprong, hoge veiligheid en zullen ongeveer 6 tot 8 jaar mee gaan.

  De absolute topklasse met een zeer sterke prijs-kwaliteit verhouding zijn de Akrobat Primus, Avyna Pro-line en Berg Champion trampolines. Bij intensief gebruik zullen deze types 8 jaar en langer meer gaan.Door de hele fijne sprong zullen ze intensief worden gebruikt. 

 • Welk merk trampoline is het beste?

  Alle merken in ons assortiment staan garant voor veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Uiteraard zit er een verschil in alle merken. In ons assortiment hebben wij een aantal hele goede trampolines.

  Al onze trampolines vanaf 7 sterren vallen in onze topklasse en staan garant voor jarenlang springplezier. Dit zijn de Akrobat Orbit, Akrobat Primus, Avyna Pro-line, Berg Champion en Berg Elite, Etan Premium Gold, Exit Dynamic, Exit PeakPro en Salta First Class. Binnen deze topklassetrampolines zit er nog verschil in de trampolines, met name in de duurzaamheid en springkwaliteit. De drie beste modellen met de sterkste prijs-kwaliteitverhouding en fijnste sprong eigenschappen zijn de Avyna Pro-line trampoline, de Akrobat Primus en de Berg Elite. Deze zijn uiterst duurzaam en uiterst veilig en hebben zelfs de keuringen op orde om in het openbaar gebruikt te worden.

 • Als u meer weegt dan het advies gewicht?

  Het advies gewocht is bepaald om de optimale veiligheid en duurzaamheid te kunnen behouden. Het is geen probleem als uw gewicht ca 10kg-20kg van het adviesgewicht afwijkt. Alles trampolines zijn hoger getest dan het advies gewicht. De trampolines zijn allemaal heel erg sterk. Bij belasting hoger dan het advies gewicht zal een trampoline wellicht iets sneller slijten. Wij raden dan aan om een andere trampoline te kiezen met een hoger advies gewicht zodat de trampoline langer lekker blijft springen en u nooit de grond kan raken. 

 • Is er een reparatie set voor de trampoline mat?

  Nee, wij hebben geen reparatie set voor een trampolinemat. Een mat kan soms wel gerepareerd worden. Meestal raden wij echter aan om een nieuwe mat aan te schaffen wanneer de mat kapot is. Wel hebben wij springmathaken beschikbaar voor wanneer uw haken niet meer goed zijn. U kunt deze dan vervangen.

 • Mijn mat staat er niet tussen, kunnen jullie deze wel leveren?

  Nee, wanneer wij uw mat niet online hebben staan kunnen wij deze helaas ook niet leveren. Soms kunt u dan wel een veren set bijbestellen in de juiste maat en kunt u door een set veren en een mat te bestellen toch de trampoline weer spring klaar maken.

 • Passen afwijkende maten ook?

  Nee, een mat met afwijkende specificaties zal niet passen. De mat krijgt u er niet tussen omdat hij te klein is, hij zal te slap hangen omdat hij te groot is of hij trekt niet strak doordat het aantal veren niet overeen komt. 

  Wanneer wij geen mat in ons assortiment hebben voor de benodigde specificaties kunnen wij deze helaas ook niet leveren.

 • Hoe kies ik de juiste springmat?

  In ons assortiment hebben wij de meeste springmatten voor de meeste merken opgenomen. Om te bepalen welke mat u nodig heeft dient u de volgende gegevens op te meten:

  1. De exacte diameter van de trampoline. Dit meet u door de trampoline te meten van buitenkant buis tot buitenkant buis. Dus u meet de hele trampoline en niet alleen het trampoline doek.
  2. Het exact aantal veren en/of ogen. U telt hoeveel veren u heeft, hoeveel driehoekjes er aan de springmat zitten of hoeveel bevestigingspunten in het topframe zitten. Let er bij rechthoekige trampolines ook op of u veeraansluitingen in de hoek heeft. In sommige gevallen kan het handig zijn om te bepalen hoeveel veren er op elke lengte zitten.
  3. De exacte lengte van een ongespannen veer (los van de trampoline). Dit meet u door een veer los te halen van de trampoline en volledig te meten van haak tot haak. Let er hierbij op dat de veer in originele staat is waarbij hij niet is opgerekt en de haakjes niet heel ernstig zijn vervormd. Dus u meet de gehele veer; het hele ijzer.

  Wanneer de gegevens niet overeen komen hebben wij helaas ook geen passende mat voor u beschikbaar en kunnen wij deze ook niet bestellen.

 • Kan een trampoline buiten blijven staan?

  Ja een trampoline vanaf 150cm kan het hele jaar door buiten blijven staan omdat ze allemaal weerbestendig zijn. Aan te raden is een afdekhoes voor de periode dat de trampoline niet of weinig gebruikt wordt. Op een mooie winterdag zullen veel kinderen de trampoline nog steeds willen gebruiken om toch lekker naar buiten te kunnen. Wilt u de trampoline toch afbreken en opbergen dan kan dat natuurlijk ook.

  De meeste fitness trampolines zijn echter niet weerbestendig en zijn dan ook alleen geschikt voor binnen gebruik.

 • De trampoline of het onderdeel past toch niet, wat nu?

  Wanneer een onderdeel toch niet past kunt u deze altijd binnen 30 dagen retour sturen. Dit kunt u aanmelden via de retour pagina. Daarna ontvangt u van ons de volledige retour procedure. Let hierbij wel op dat wij de verzendkosten heen op ons nemen maar de retour kosten zijn voor u zelf.

 • Wat zijn de kosten voor inbouwen en of monteren?

  De kosten voor het laten ingraven en/ of monteren zijn afhankelijk van uw wensen, type trampoline en de afstand waar wij naar toe moeten. Een opbouw trampoline is het gemakkelijkst omdat deze geen kuil nodig heeft en daarom ok het goedkoopst. Een inground trampoline is makkelijker in te graven dan een flatground doordat de kuil bij de flatground dieper en groter moet worden gegraven en het is precisie werk om de kuil de exacte grootte te laten krijgen. Via de volgende link vindt u meer informatie betreffende de kosten voor het laten ingraven en/of monteren van uw trampoline. 

 • Kan ik de trampoline laten ingraven?

  Uiteraard is dit mogelijk dat wij de trampoline komen ingraven en plaatsen. Wij bieden standaard pakketten aan voor ingraven van een inground pakket. Hier hebben wij een vaste hovenier voor die hier ruimschoots ervaring in heeft. Via onze ingraafservice pagina vindt u meer informatie. Houdt u aub rekening met de afstand die onze hovenier dient te rijden. Buiten een straal van 30km vanaf Vijfhuizen rekenen wij hier een toeslag van €. 1,50 per kilometer.

 • Kan ik de trampoline laten monteren?

  Uiteraard is dit mogelijk. Bij elke trampoline heeft u de mogelijkheden om dit direct bij te boeken. De prijzen vindt u hier. Houdt u aub rekening met de afstand die onze monteurs dienen te rijden. Buiten een straal van 30km vanaf Vijfhuizen rekenen wij hier een toeslag voor.

 • Is de montage van een trampoline makkelijk?

  Onze trampolines zijn gemakkelijk zelf te monteren. Er zit bij elke trampoline altijd een duidelijke handleiding die stap voor stap uitlegt wat u moet doen. Het is het makkelijkst om de trampoline met 2 personen te monteren.

 • Is een trampoline veilig?

  Onze trampolines zijn getest op veiligheid en zijn allemaal als veilig gekeurd. Wij hebben ervoor gekozen om alleen veilige trampolines, van minimaal 4 sterren, in ons assortiment op te nemen.  Binnen ons assortiment geldt over het algemeen; hoe hoger de kwaliteitsklasse hoe veiliger de trampoline.

  Let op dat niet alle trampolines bij andere aanbieders op de markt even veilig zijn.

 • Wat is het verschil tussen een ronde, rechthoekige en ovale trampoline?

  Er zijn verschillende vormen trampolines: rond, rechthoekig of ovaal.

  Rond

  + Springt voor de meeste het lekkerst, springer komt makkelijker terug in het midden
  + Meer ruimte om te springen, overal dezelfde afstand, daardoor wat veiliger en vaak ook nog eens voordeliger
  - Neemt meer ruimte in beslag

  Rechthoekig

  + Strakke vormgeving in de tuin, praktisch gebruik maken van uw ruimte, vaak kan er dan een grotere(langere) trampoline geplaatst worden.
  - Is over het algemeen duurder
  - Springt voor de meeste kinderen minder prettig door de verschillende veren spanning.

  Ovaal

  + Springer belandt makkelijker terug in het midden, praktisch gebruik maken van uw ruimte, vaak kan er dan een grotere(langere) trampoline geplaatst worden
  - Is duurder dan rond en rechthoekig
  - Keuze is beperkt, weinig aanbieders

 • Een trampoline met of zonder veiligheidsnet?

  Wij adviseren altijd een veiligheidsnet voor elke trampoline. Dit is de meeste veilige keuze omdat niemand van de trampoline af kan vallen. Hierdoor kunnen kinderen redelijk zelfstandig op de trampoline springen. De opbouw trampolines zijn allemaal voorzien van een veiligheidsnet. Inground trampolines zijn inmiddels in verband met veiligheid niet meer altijd te verkrijgen zonder veiligheidsnet. Alleen als sporttoestel kan er nu een inground  trampoline zonder net worden geplaatst. Soms kan er gekozen worden voor een flatlevel trampoline zonder net. Let hier wel bij op dat er minimaal 1 meter vrije valruimte rondom de flatground trampoline vrij is.

 • Welke fitness trampoline kan ik het beste kiezen?

  We hebben een aantal fitness trampolines in ons assortiment. Sommige hiervan hebben elastieken andere hebben veren. De elastieken zijn over het algemeen soepeler dan de veren. De veren geven wat meer snelheid in de activiteit. Voor de beginner raden wij de Trampolineland Deluxe trampoline aan. Deze heeft een goede vering door de soepele elastieken en een beugel om het oefenen op de trampoline nog leuker te maken. Tevens is deze zeer scherp geprijst. Wilt u een hogere kwaliteit? Of de trampoline professioneel inzetten? Dan raden wij u Avyfit fitness trampoline aan. Deze is van topkwaliteit en uiterst duurzaam en met een extra set elastieken af te stellen voor ieders persoonlijke wens. De beste trampoline met stalen veren is de Trimilin Pro

 • Veren of elastieken bij een fitness trampoline?

  Wanneer je op zoek bent naar een fitness trampoline is het goed te kijken of je stalen veren of elastieken prettig vind. Een stalen veer is wat stijf en strak. Hiermee kunnen goede en snelle fitness oefeningen uitgevoerd worden. Deze hebben een minder prettige sprong door de stijfheid. Elastieken zijn soepeler en daardoor beter voor het lichaam, zeker waneer er sprake is van blessures. Door de zachtere sprong worden de klappen van het springen beter opgevangen. Hier kan dus lekker en soepel op gesprongen worden maar snelle oefeningen zijn niet echt mogelijk door de soepelheid van de elastieken. 

 • Wat zijn de regels voor Trampolines voor ''openbaar gebruik'' zoals bij scholen, instellingen, verenigingen en speeltuinen?

  Er zijn uitgebreide regels voor trampolines in openbaar gebruik. Hier vindt u alle specifieke regels voor openbaar gebruik van trampolines.

 • Wat is het verschil tussen de verschillende trampolines? Waar wordt de kwaliteit door bepaald?

  Waar moet je op letten bij de aankoop van een trampoline? Bij ons geldt hoe hoger de kwaliteitsklasse hoe veiliger en duurzamer de trampoline is. De veiligheid en duurzaamheid wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Randkussen:
   Rand dikte, Rand breedte, zeil materiaal, zeil dikte, afwerking stiksels, afwerking overhangende flap bij inground trampoline, garantietermijn.
  • Veren:
   Aantal veren, Lengte veren, dikte veren, mate van verzinking/ galvanisatie, garantietermijn.
  • Springmat:
   Aanhechting driehoekjes, materiaal driehoekjes, Type weving, garantietermijn.
  • Veiligheidsnet:
   Type ingang rits of overhangende flap, bevestiging binnenkant of buitenkant randkussen, ring aan de boven kant aanwezig, materiaal paalhoes, materiaal net. 
  • Frame:
   Dikte Buisdiameter,  staaldikte, mate van verzinking/ galvanisatie, grondankers bij inground trampolines, garantietermijn.
 • Welke trampolines zijn geschikt voor openbaar gebruik?

  Als eerste de Avyna Pro-line top kwaliteit trampolines. Bij alle Avyna trampolines met en zonder veiligheidsnet kunt u een logboek en certicifaat aanvragen. Dit kunt u doen door bij uw bestelling in het vakje opmerkingen te plaatsen “graag met logboek leveren”.

   

  Ook de Akrobat Primus Premium flat to the ground trampoline zonder net is gekeurd voor professioneel gebruik.

  Tot slot zijn de Berg Elite trampolines geschikt voor openbaar gebruik. Het veiligheids voldoet momenteel niet aan de eisen. Zowel de inground als de flatground uitvoering zijn wel zonder veiligheidsnet gekeurd. De opbouw uitvoering mag niet zonder net worden verkocht

  Via de volgende link komt u bij alle professionele trampolines die geschikt zijn voor openbaar gebruik.