Ruimte om een speeltafel

Om een speeltafel goed te gebruiken is er ruimte nodig

Tafeltennistafel

Met een tafeltennistafel kunnen verschillende spellen gedaan worden zoals 1 tegen 1, 2 tegen 2 of het spel rond-de-tafel. Hoe meer mensen tegelijkspelen hoe meer ruimte er nodig is voor een leuk potje tafeltennis. De mininum ruimte achter de tafel is 1 meter. De mininum ruimte naast de tafel 1 meter. Wanneer u de tafel in de huiskamer gebruikt let dan op een veilige afstand van objecten en verlichting.


Pooltafel

Bij een pooltafel moet u overal met de keu bij de ballen kunnen om een goed schot te kunnen maken

De mininum advies ruimte achter de tafel aan de korte zijde:  1,5 meter
De mininum advies ruimte naast de tafel aan de lange zijde:  1,5 meter

NB: Er zijn ook korte keu's verkrijgbaar van 120cm ipv de standaard 145cm keu, deze kunnen los bijgekocht worden. De kleinere Pooltafels tot 5ft worden met kleine keu geleverd van 120 cm, deze hebben ook kleinere ballen.


Airhockeytafel

Bij een Airhockeytafel wordt aan de korte kant gespeeld, het is wel prettig om naast te tafel te kunnen komen om een schijfje vanuit het midden te kunnen schieten

De mininum advies ruimte achter de tafel aan de korte zijde:  1 meter
De mininum advies ruimte naast de tafel aan de lange zijde:  1 meter


Tafelvoetbaltafel

Om goed bij de stangen te kunnen en vrij te klunnen spelen raden wij aan om 1 meter ruimte aan de lange kant van de tafel te hebben.

De mininum advies ruimte achter de tafel aan de korte zijde:  0,5 meter
De mininum advies ruimte naast de tafel aan de lange zijde:  1 meter


Sjoelbak

Voor een Sjoelbak is het normaal voldoende om 1 meter aan de voorzijde ruimte te hebben. Om de schijven uit de goals te kunen halen na een ronde moet je er aan 1 zijde langs kunnen ca 0,5m.

De mininum advies ruimte achter de tafel aan de korte zijde:  1 meter
De mininum advies ruimte naast de tafel aan de lange zijde:  0,5 meter

Bij alle tafels geldt, hoe fanatieker je speelt en hoe groter je bent hoe meer ruimte erg handig is. Het leukste is als u met de familie helemaal rondom de sjoelbak kan staan. De sjoelbak wordt vaak op de eettafel neergelegd voor een vlakke ondergrond.